fbpx

Radiologie dentară și computer tomograf

La clinica HMDent există un serviciu de radiologie și imagistică dentară, dotat cu aparatură și tehnologie modernă, de ultimă generație. Aici, o echipă de medici specializați în efectuarea radiografiilor dentare și a analizei computer tomograf, vă oferă servicii de calitate, în cele mai bune condiții.

Ești pe mâini bune

HMDent înseamnă medici de elită, personal calificat și dotări de top.

Fă o programare

Vino la clinica noastă și vom găsi cea mai bună soluție pentru zâmbetul tău.

Alege radiografia dentară pentru un diagnostic corect

O evaluare completă a pacienților este necesară de fiecare dată când aceștia se prezintă la controalele anuale preventive sau atunci când vin pentru diverse probleme dentare. Pe lângă un examen clinic amănunțit realizat prin mijloace cunoscute (inspecție, palpare), pentru a avea o viziune globală a stării de sănătate oro-dentară sunt necesare și investigații radiologice.

Computer Tomograf Dentar CBCT

Tomografia dentară este o metodă revoluționară folosită în mai multe specialități ale medicinei dentare, care ajută medicul specialist în diagnosticarea exactă.

Pentru a avea un diagnostic exact și pentru a realiza un plan de tratament corect, medicul specialist are nevoie să observe detalii despre formațiunile anatomice de interes, densitatea osoasă, dar mai ales despre dinții incluși, rămași la nivelul structurilor osoase maxilare.

Tomografia evidențiază nivelul osului maxilar, dinții incluși rămași în grosimea maxilarelor sau eventualelor tumori, ce nu se observă pe radiografii dentare.

Tomografia dentară 3D se folosește frecvent în mai multe discipline ca metodă de diagnosticare: implantologie, endodontie, ortodontie, chirurgie, una dintre cele mai importante funcții ale acesteia fiind aceea de a stimula implantarea dentară.

Cum se realizează o tomografie dentară CBCT?

Procedura durează foarte puțin, iar expunerea la radiații este de 90% mai mică decât în cazul aparatelor clasice. Pacientul stă în picioare, in timp ce scannerul cu fascicol conic înconjoară capul o singură dată, acuratețea imaginilor fiind maximă.

Când este recomandată tomografia dentară?

Tomografia dentară se realizează doar la indicațiile medicului curant și este recomandată într-o gama diversificată de afecțiuni, de la cele mai ușoare până la cele mai complicate. Iată doar câteva exemple:

Profesionalism și
dotări de top

Prețuri

Radiografie panoramica OPG digitala

100 lei

Teleradiografie de profil CEPH

100 lei

Tomografie în scop endodontic

200 lei

Tomografie post intervenție

200 lei

Tomografie computerizată CT parțială

250 lei

Tomografie computerizată CT maxilar și sinus maxilar

300 lei

Tomografie computerizată CT mandibulă si canal

300 lei

Tomografie computerizată CT maxilar și mandibulă

500 lei

FACEȚI O PROGRAMARE ASTĂZI!

Aveti nevoie de ajutor?! 😊