fbpx

Profilaxia dentara este o procedura care consta in curatarea foarte amanuntita a dintiilor. 

Profilaxia este un tratament dentar important pentru stoparea progresiei bolii parodontale si a gingivitei.

Boala parodontala si gingivita apar din cauza bacteriilor situate in placa dentara. Aceste bacterii provoaca inflamatii si iritatii grave, care la randul lor produc un raspuns inflamator cronic in organism.

HMDent - Profilaxie Dentara

De ce avem nevoie de profilaxie dentara?

Profilaxia este o procedura excelenta pentru a ajuta la mentinerea sanatatii cavitatii bucale si, de asemenea, la stoparea progresiei bolii gingivale.

Iata cateva dintre beneficiile profilaxiei:

  • Indepartarea tartrului – acesta precum si acumularea placii dentare, atat deasupra cat si sub linia gingiei, pot provoca probleme parodontale grave daca nu sunt tratate.
  • Estetic – este greu sa te simti increzator sa zambesti daca dintii sunt ingalbeniti si patati. Profilaxia ne ajuta sa scapam de petele inestetice si ne poate reda acel zambet de poveste.
  • Respiratie mai proaspata – Boala parodontala este adesea acompaniata si de respiratie urat miroasitoare (halitoza). Indepartarea tartrului, a placii dentare si a bacteriilor imbunatateste considerabil respiratia si amelioreaza iritarea.
  • Identificarea unor probleme de sanatate – Deoarece profilaxia implica o examinare amanuntita a intregii cavitati bucale, medicul dentist poate evalua riscul de parodontita si sa observe adesea anumite semne de probleme medicale, cum ar fi diabetul si probleme renale.
HMDent - Profilaxie Dentara

Ce presupune tratamentul de profilaxie?

Tratamentul de profilaxie poate fi efectuat fie in cursul unei vizite dentare normale, fie, daca este necesar, sub anestezie generala.

Aceasta din urma este folosita in cazul in care boala parodontala este severa.

Profilaxia se efectueaza in general in mai multe etape:

  • Air-flow (prophy jet) este un sistem modern folosit in cadrul clinicii noastre pentru indepartarea depozitelor de tartru foarte fine si a coloratiilor dentare cu ajutorul unui jet de bicarbonat de sodiu si apa, jet care patrunde inclusiv in spatiile interdentare redand astfel albul natural al dintilor.
  • Curatare supragingivala – Dentistul va curata temeinic zona de deasupra liniei gingivale pentru a curata placa dentara si tartrul.
  • Curatarea subgingivala – Aceasta este cea mai importanta etapa pentru pacientii cu boala parodontala.
  • Curatarea radacinii – Aceasta presupune curatarea radacinii dintelui pentru a elimina bacteriile ramase.
  • Medicatie – Dupa efectuarea tratamentului de profilaxie se foloseste o crema antibiotica sau antimicrobiana. Aceste creme ajuta la vindecarea mai rapida si ajuta la ameliorarea disconfortului.
  • Radiografie si examinare – Radiografia poate fi extrem de folositoare atunci cand vine vorba de boala parodontala. Aceasta arata amploarea recesiunii osoase si a gingiilor si, de asemenea, ajuta medicul dentist sa identifice zonele care ar putea necesita o atentie viitoare.

Profilaxia este recomandata de doua ori pe an ca masura preventiva, dar trebuie efectuata la fiecare 3-4 luni la pacientii cu parodontita. Desi boala gingiilor nu poate fi complet inversata, profilaxia este unul dintre instrumentele pe care dentistul le poate folosi pentru a opri in mod eficient progresul sau distructiv.

Profesionalism si dedicare

Misiunea noastra este sa dezvoltam relații pe termen lung cu pacienții noștri și sa asigurăm servicii de calitate prin echipa noastra dedicata și bine pregatita.
Viziunea noastra este sa devenim recunoscuți ca furnizor de frunte de sanatate dentara.
Clinica dentara HMDent Implant ofera tratamente stomatologice de calitate. De la stomatologia de familie și îngrijirea dentara preventiva pana la tratamente cosmetice mai complexe. Oferim tratamente stomatologice de calitate.
1380
Implanturi Dentare

FACEȚI O PROGRAMARE ASTĂZI!

Aveti nevoie de ajutor?! 😊